Софийска районна прокуратура се самосезира след публикация на GlasNews.bg и споделен видеоклип, на който се вижда как таксиметров шофьор употребява прахообразно вещество, след което привежда в движение таксиметров автомобил от известна в столицата таксиметрова компания.

Както вече събощихме на кадрите се вижда как шофьор на такси си подготвя линия от бял прах, а след което я шмърка с помощта на нещо, което е навито на фунийка - вероятно банкнота.

Предполага се, че бялото вещество, което шофьорът шмърка, е кокаин.

След като приключи с шмъркането, таксиметровият шофьор "почисти" в панталона си вещта, върху която бе положена бялата субстанция. След това пък я пъхна в жабката на колата и потегли.

От таксиметровата компания излязоха с официална позиция в социалните мрежи. В нея посочват, че договорът с водача е прекратен още в края на 2022 година, а автомобилът е спрян от движение.

„Предприели сме всички действия, които са в нашите правомощия. Оценяване високо обратната връзка от клиенти и подадените сигнали за забелязани нередности от граждани. По този начин успяваме да реагираме своевременно и да отстраним и предотвратим назряващи проблеми, преди те да са нанесли сериозни последствия“, допълват от компанията.

Какво прави този таксиметров шофьор? Това ВИДЕО взриви мрежата

Кокаинът е стимулант с голям потенциал за зависимост. Редовната консумация може да увреди кръвоносните съдове и вътрешните органи. Тя води дори до психически заболявания.

По случая е започната проверка, която е възложена на СДВР.

В хода й следва да се установи кой е мъжът от клипа, работи ли все още като таксиметров шофьор, кога е заснето видеото и др.