Пловдивски строител, работещ на свободна практика, източил над 17 500 лева от чужда кредитна карта, като престъплението е продължило почти две години. Първата транзакция датира от 31 януари 2022 година, а последната е извършена на 23 януари тази година.

За този период строителят е извършил множество транзакции в различни градове на страната – включително София, Пловдив и по морските курорти. Първоначално е теглил малки суми пари – по 100-200 лева, като в последствие ставали и по-големи – по 500-600 лева. Предимно е теглил парите на банкомат, но по делото е изяснено и, че е пазарувал по различни обекти и супермаркети. Общата стойност на извършените тегления и плащания е в размер на 9 938,94 американски долара в левовата равностойност - 17 583 лева, пише TrafficNews.bg.

След като бил заловен, на мъжа било повдигнато обвинение от Окръжна прокуратура – Пловдив.

 Преди дни строителят се изправи пред съда, където се призна за виновен и магистратите одобриха сключено между него и прокуратурата споразумение. Пловдивчанинът договори условна присъда от 1 година и 9 месеца с изпитателен срок от 3 години и половина. Той трябва да заплати и разноски по делото в размер на 160 лева.