23-годишният полицай Денислав Борисов, който бе хванат да превозва нелегално 31 мигранти, остава в ареста. Това реши съставът на Районен съд- Пловдив. Днес Борисов бе доведен в съдебната зала. Защитата му в лицето на адвокат Надежда Римпева представи писмени доказателства и помоли да бъде разпитан свидетел-вуйчото на Денислав.

"Писмените доказателства, представляват експертни справки, показващи, че роднините, с които живее не са добре здравословно," каза адвокатът. По тази причина, защитата поиска “домашен арест”, за да бъде полезен в подпомагането на възрастните му роднини. Също така, тя добави, че не е налице той да се укрие или да извърши друго престъпление, именно заради чистото му съдебно минало. Самият той е искал да помогне на разследването, за да приключи по-бързо съдебното следствие.

Ето го полицая, заловен да првозва мигранти на "Тракия"

Съдът прие писмените доказателства и допусна свидетелят да бъде разпитан. 44-годишният вуйчо на Борисов, каза пред магистратите, че той е много добро момче и помага много на родителите си.

“Денислав има и по-малък брат. Смятам, че ако той не бъде пуснат ще бъде много по-трудно да се оправят в семейния дом. Баща му трябва да работи, за да помага финансово. Бабата на Денислав не чува, а за отоплението помага Денислав. Той помага и на по-малкия брат в домашните. Майка му има заболяване в костната система и рядко ходи на работа, стои си вкъщи да почива. Доколкото знам той беше отличник и не е бил никога конфликтен, не пие и не пуши. Той има алергия, която лекуваме от години”, заяви адвокатът.

Полицаят, заловен да превозва афганистанци, е транспортирал мигранти и друг път ВИДЕО

Според държавното обвинение са налице доказателства, че именно обвиняемият е извършил това престъпление, като счита, че Борисов може да извърши друго престъпление или да се укрие. Прокурорът Георги Коджаниколов добави пред магистратите, че към момента на деянието той е служил на МВР, като същият е използвал служебната си карата. И се е опитал да осуети проверката на неговите колеги.

Адвокат Римпева помоли да се остави без уважение искането на Пловдивската районна прокуратура, защото не са налице предпоставки той да се укрие, предвид това, че същия има постоянен адрес. Според адвокатката няма защо Денислав да се укрие от условна присъда. Той е съдействал на разследващите и ще продължи, за да може по-бързо да приключи делото, съобщи trafficnews.bg.

“Той е изразил едно дълбоко съжаление за случилото се. Искам да кажа, че инфлацията в страната не може да бъде задоволена с доходите, които получават младите хора. Заплатите в България са абсолютно неадекватни. Той е млад човек, който спортува, има лек автомобил. Това са едни елементарни нужди, които всеки иска. Изкушението да се набавят едни бързи пари не е подминало и Денислав, след като държавата не му позволява да се издържа с тези, които получава.“ добави още юристът.

В последните си думи пред съда Борисов каза, че съжалява. “Искам да бъда освободен под домашен арест.”

Съдът от своя страна реши да остави в ареста 23-годишния перничанин. Магистратите сметнаха, че това би била най-адекватната мярка, защото има данни, че обвиняемият има извършено и друго аналогично престъпление преди ареста му, както и, че е използвал служебната си униформа и карта по време на деянието.