Нашенец е задържан за телефонна измама в Гърция. Пламен Илиев, по прякор Малкия Лингурски, е арестуван в Солун. Заедно с него са установени и две жени, които били в ролята на мулета. Те са по на 65 и 67 години.

40-годишният Пламен е тартор на групата. Той извършвал измамите от 2015 година, предимно в Гърция. Там той имал въртачи, които говорят гръцки език, според източници на GlasNews.bg. Те към момента не са задържани.

Действията по разкриването на престъпната схема са проведени на 22 и 23 август на територията на гр. Солун, Гърция и гр. Ветово, област Русе.

Работата е започнала след реализирана телефонна измама на 20 август. По схемата „необходимост от средства за спешна операция на близък“ жертва на престъплението станала възрастна жена от Солун, от която са отнети 30 000 евро.

Първоначално на територията на града е задържана 67-годишната българка, в която била открита част от инкриминираната сума – 21 650 евро и 229 долара. Малко по-късно, на адрес в гр. Ветово, криминалистите задържали и фактическия извършител на измамата - Лингурски.

В рамките на проведените процесуално-следствени действия на адреса, обитаван от него, са открити мобилни телефони, СИМ-карти и други вещи, имащи отношение към престъпната му дейност.

Другата жена на 65 години не е задържана заради заболяване от ковид.

И тримата участници в престъпната схема са с множество криминалистически регистрации и осъждани.

Жената на Лингурски е дъщеря на друг измамник - Столаря, разбра екипът ни.   

Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Русе.

Припомняме, че Ветово стана популярно като меката на телефонните измами. Преди време GlasNews ви разказа за друга група, действала отново на територията на Гърция.

Шишо, Санитаря, Дизела и Банкера са задържаните в Чехия СНИМКИ

Задържаха Илия Екстравагантния, докато мами