"Вие как бихте постъпили с две деца, разбили колата ви и срязали кабелите, в опити да я запалят?" С този въпрос мъж приключва разказа си за странната случка, която го е сполетяла и оставила със смесени чувства. Ситуацията се разиграла в столичния квартал "Надежда".

Александър Н. споделя, че е бил събуден от своя баща, който му казал, че някой опитва да открадне личния му автомобил. Младият мъж веднага се обадил на 112, а през следващите минути му се наложило да гледа действията на хората, опитващи да запалят колата.

След масовия бой с прътове в Пловдив: Задържаха четирима души

"Те ме попитаха какви действия смятам да предприема, като им казах, че преди да предприема каквото и да е се обаждам на тях. Пуснаха ми 10 мин. да си слушам класическа музика на телефона, докато гледам през прозореца как вече се рови под волана на колата и очевидно се правят опити да се запали колата", пише той.

След това баща и син решили да слязат до автомобила, за да предотвратят посегателството. "Очаквахме да стане бой", добавя мъжът. Но ги очаквала огромна изненада.

"Автоджамбазите" се оказали две момичета, които били на видима възраст от едва 14-години. "Не знаех да ги съжалявам ли, да ги бия ли, да ги питам какво правят в колата ми. как са влезнали?", добавя Александър.

Изглеждало, че по колата не липсва нищо. А мъжът и баща му задържали тийнейджърките до идването на служителите на МВР. На следващата сутрин, когато Александър решил да използва колата, станали ясни и щетите. Били срязани важни кабели. Според мъжа от тях може автомобилът да бъде запален, ако са налице нужните познания.

Тук той изразява и свое подозрение, което има своите доводи. Според него е възможно зад действията на момичетата да стои подстрекател. "Просто някак си искам да знам кой кара малолетни деца да крадат коли, само защото държавата няма какво да им направи, а той най-вероятно седи и гледа отстрани", констатира Александър.

Мъжът споделя, че към момента не е пускал жалба по случая.

Дълбок кратер "глътна" БМВ, столичани се разгневиха СНИМКИ

 Вижте целия разказ на Александър Н.:

"Здравейте, пиша един пост, като имам много смесени чувства. Снощи около 1 през нощта баща ми ме събуди с думите - “Някой се опитва да ти открадне колата”, като веднага скочих и се обадих на 112.

Те ме попитаха какви действия смятам да предприема, като им казах, че преди да предприема каквото и да е се обаждам на тях. Пуснаха ми 10 мин. да си слушам класическа музика на телефона, докато гледам през прозореца как вече се рови под волана на колата и очевидно се правят опити да се запали колата.

Вече решихме да слизаме надолу с баща ми, като очаквахме да стане побой. Баща ми вече беше слезнал и аз останах втрещен. Бяха две МОМИЧЕТА на 14 годишна възраст. Бели деца с чисти дрехи. Не знаех да ги съжалявам ли, да ги бия ли, да ги питам какво правят в колата ми, как са влезнали. Бях тотално шокиран. Хванахме ги на тротоара, докато дойде полицията. По колата не изглеждаше нещо да липсва.

Докато сутринта не се опитах да я запаля и бяха срязани два кабела под кората на волана, от които реално, ако знаеш какво правиш, можеш и да запалиш колата.

Полицаите задържаха децата, не съм пускал жалби. Ще си оправя колата не е проблем. Просто някак си искам да знам кой кара малолетни деца да крадат коли, само защото държавата няма какво да им направи, а той най-вероятно седи и гледа отстрани.

Случката е в кв. "Надежда" 5. Вие как бихте постъпили с две деца разбили колата ви и срязали кабелите, в опити да я запалят?

Ситуацията предизвиква дискуция в мрежата. Като повечето граждани са обединени в идеята, че жалба за станалото трябва да бъде подадена, за да бъде за урок на младите кандидат автоджамбази.

Още един ужилен по схемата с "ценни" монети. Ще спре ли някой измамниците?