Спомняте ли си Илиян и неговата абсурдна битка, която водеше повече от четири месеца да почете паметта на майка си, починала в Италия от коронавирус, но за българските институции водеща се жива? Илиян, който не можеше да прибере тленните останки на майка си, защото жената се оказа покойник само пред НОИ? След репортажа на GlasNews.bg за абсурдната история вълна от съпричастност заля социалните мрежи и десетки българи протегнаха ръка на мъжа от Оряхово, за да погребе майка си.

Тогава, преди 2 години, надеждата за Илиян се превърна в реалност. След 5 месеца ходене по мъките той успя да погребе своята майка тук, на родна зема, в град Мизия. След намеса от наша страна и разследващия журналист Тина Ивайлова животът на младия мъж се преобърна - намери си работа и срещна прекрасна жена, за която миналия май се ожени.

Абсурд! Починала от COVID-19 българка в Италия се оказа жива ВИДЕО

Но... сега, две години по-късно, Илиян отново е пред изпитание. Преди 2 дни малко преди полунощ на телефон 112 е получен сигнал за скандал с побой в Оряхово между двама мъже. В разгара на скандала единият от тях нанесъл на другия порезна рана в областта на гърдите. GlasNews разбра кой е побойникът, намушкал 43-годишен мъж. Оказа се наш стар познайник, чиито подвизи сме ви показвали - 45-годишния Цецо Въжето от Оряхово, станал известен с бягството си от полицията от 6-ия етаж на жилищна сграда с въже.

Мъж втрещи оряховци! Бяга от 6-ия етаж на блок с въже. От кого? ВИДЕО

Мъжът, бягал с въже от 6-ия етаж, откраднал кола и плашил с клане ВИДЕО 

Вече знаем и кой е намушканият 43-годишен мъж - оказа се Илиян. Раната е дълбока, стигнала е до ребрата. GlasNews се свърза с мъжа, за да ни разкаже какво точно се е случило и какъв е бил поводът за скандала, завършил по този болезнен за Илиян начин.

Случката, накратко: Цецо, който наскоро открадна кола и заплаши жена, че ще я заколи, преди да се прави на въжеиграч, имал забрана от собственик на заведение в Оряхово да го посещава. Можем да се досетим защо. Само че на Цецо много му се посещавало въпросното заведение и той отново направил опит да влезе в него. В заведението случайно работи съпругата на Илиян, която помолила Цецо да напусне.

Скандалджията не се примирил с факта, че не го искат в заведението, и на другия ден пак отишъл да тормози жената. Тогава Илиян, който е бил там, се намесил и Цецо го намушкал с нож. 

Илиян сподели пред GlasNews, че има записи как Цецо Въжето и жена на име Аида Николова тормозят него и съпругата му вече месец. Мъжът се страхува за жена си. Според него Цецо, който беше задържан за 24 часа след поредното му престъпление, отново е на свобода и едва ли ще спре с тормоза.

Питаме се: Какво точно трябва да се случи, че бягащият пред очите на съседите си с въже от полицията да бъде спрян? Веднъж завинаги!

Продължаваме да следим темата. Очаквайте подробности!

Познайте кой е намушкалият в гърдите мъж! Пак Цецо - оня с въжето от 6-ия етаж

 

Българи подадоха ръка на Илиян, за да се прости с майка си

Илиян се прости с майка си, погреба я в Мизия СНИМКИ

Надежда за мъжа от Оряхово ВИДЕО

Надеждата - реалност! Илиян от Оряхово ще погребе майка си в България

Животът на Илиян, който не можеше да погребе майка си, се преобърна