Най-после изгря слънце и на улицата на Илиян Пандов от Оряхово. Мъжът, който опитва да прибере тялото на починалата си майка от Италия месеци наред, вече има работа. Освен това той ще може да погребе майка си на родна земя - тук в България.

Абсурд! Починала от COVID-19 българка в Италия се оказа жива ВИДЕО

Българи подадоха ръка на Илиян, за да се прости с майка си

За назначението на работа е помогнал кметът на общината Росен Добрев, който бе обещал подкрепа по-рано.

Както ви съобщихме, хора от цяла България се свързаха с GlasNews.bg с молба да помогнат. Направиха го и нашенки от чужбина. Facebook групата "Българките в чужбина" откри сметка на негово име.

Десислава Чукуранова живее в Дания. Тя, заедно с Стела Яааккола и Антоанета Тодорова правят бърза организация за събирането на средства.

Момичетата събраха 6700 лева. Така Илиян ще може да почете паметта на майка си в България. Ще я погребе тук, след като бъде кремирана в Италия. Вече приключва и процедурата по документиране. Кремацията и документите струват общо 3000 евро.

Надежда за мъжа от Оряхово ВИДЕО

От събраните средства, 215 лева момичетата са заделили и за вноска по кредита на майка му. Поемат и всички разноски по погребението в България.

Така Деси, Стела и Антоанета дадоха голям старт за осъществяването на достойното погребение на майката на Илиян и връщането му към нормален живот.

Надеждата за мъжа от Оряхово се превърна в реалност.