Наложена е мярка за неотклонение „задържане под стража“ на обвиняем, нанесъл побой на жена и я лишил от свобода.

На 30 май, в къща, в района на село Владо Тричков, Софийска област, 40-годишен мъж нанесъл побой на жената, с която живеел на семейни начала. Мъжът й нанесъл удари с юмруци по лицето и с крака по тялото. Извивал й ръцете и я бил с метален уред за сушене на дрехи по главата.

В продължение на няколко дни – до 3 юни, лишил пострадалата от свобода и възможността да й бъде оказана медицинска помощ. Заключил жената в къщата, отнемайки й мобилните телефони.

Вследствие на нанесените удари на пострадалата е била причинена телесна повреда, изразяваща се в счупване на носни кости.

В хода на разследването е било установено, че мъжът системно упражнявал физическо и психическо насилие спрямо нея, принудително ограничавал личната й свобода и личните права.

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за причиняване на телесна повреда и противозаконно лишаване от свобода, извършено по начин, мъчителен за пострадалата, продължило повече от две денонощия. Престъпните деяния са били извършени от него в условията на домашно насилие.