Късно снощи мъж беше застрелян на бензиностанция Aral в Идар-Оберщайн, Германия. Голям контингент полицейски служители пристигнаха на мястото малко след инцидента и веднага започнаха издирването на извършителя. 

Съобщава се, че трагедията е предшествана от словесна схватка между убиеца и служител на бензиностанция, възникнала около 21:20 часа. По време на убийството извършителят е бил облечен в тъмни панталони и бяла тениска. Той имал пистолет със себе си. Служителите започнали да търсят заподозрения, използвайки изображенията от камерата за наблюдение.

 

Според полицията убиецът е бил на бензиностанцията два пъти тази вечер. Първият път, когато отишъл около 20:30, купил бира и напуснал бензиностанцията след кратка кавга със служител. По това време той бил облечен в тъмна тениска с изображение на американската марка бира "Lengthwise Centennnial Ale".

 

Полицията помоли жителите на града да не качват непознати в колите си и незабавно да съобщят на всеки полицай при най-малкото съмнение, че са видели заподозрения. 

Тази сутрин, около 08:45 часа, специалните сили задържали заподозрения. Той се оказа 49-годишен германец, жител на квартал Биркенфелд. Към момента няма информация за възможния мотив за престъплението. Полицията продължава разследването.