Посред бял ден откраднаха пенсията на 89-годишен дядо на столичната ул. "Гео Милев".

Камери са заснели момента на обира както и колата и регистрационния номер на крадеца.

На видеото се вижда как за минута сив миниван "Опел" с рег. номер СВ4235ВС спира до възрастния мъж.

Измамникът се представил за главен касиер от пощата. Казал на пенсионера, че са му дали по погрешка 50 лв. по-малко. Мъжът дал цялата си пенсия, за да бъде преброена и… минути по-късно осъзнал, че е станал жертва на  измама – липсват му 400 лева.

За грозната случка сигнализира във Facebook Дамян Сардарев, който публикува снимки и видео на колата на крадеца. А полицията вече е сигнализирана и издирва крадеца.

"Започнах да броя парите, дали са толкова, колкото получавам. Той като видя, че ми треперят ръцете и каза: "Дай бе, дай аз да ги преброя по-бързо". Аз с цялата си наивност му подадох пачката с пари, той взе да брои. Каза: "Тези са за тебе"! Подаде ми ги. Даде ми и петдесетачката, която стоеше на седалката, но като ми подаде парите, аз почувствах, че са по-малко. И той веднага тръгна", разказа пред Нова тв Иван Дечев.

А тази сутрин стана ясно, че наглият апаш е задържан снищ, оказал се рецидивист с цели осем присъди зад гърба си, обяви главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

"Той се беше укрил, но след проведени действия е установен и задържан", допълни той.

Откраднатите пари са намерени у крадеца и ще бъдат върнати на дядото.

Въпреки това – в социалните мрежи хора се организират да съберат пари и да подпомогнат пенсионера, за да може да посрещне наближаващите коледни празници.