Появи се поредна ограбена приятелка на фризьорката Мария Сулева. За престъпната ѝ схема вече ви разказахме през изминалата седмица. В петък пловдивският съд се споразумя със Сулева на 10 месеца условна присъда с три години изпитателен срок за извършените от нея домови кражби.

Новата потърпевша, пожелала анонимност, сподели пред GlasNews.bg своята история. 

„Бях потресена от разкритията за Мария. Познавах я добре. Изпитвам смесени чувства към нея, тъй като знам и другата ѝ страна – човешката. Вярвам, че човек може да се промени, стига да иска. Действа чрез приятели, не влиза с взлом, но ще си понесе срама“, каза жената.

Тя допълни, че се е запознала със Сулева през 2019 година покрай танци.

„Тя беше наясно с моето минало. Каза, че ме харесва, възхищаваше се от начина ми на живот. Тогава го приех за нормално. Имали сме общи пътувания, събития, дори ми е помагала когато може. Все пак има две деца“, допълва тя.

Жената споделя, че често са си ходели на гости. Имала ѝ е доверие, съчувствала ѝ в трудни моменти.

„Чудила съм се как се издържа, след като не работи. Каза, че иска да работи, но не желае да се връща към казината, където е била много добра. Умна е, но не насочва интелекта си в правилната посока. Помагала съм с каквото мога. Дори бях готова да предоставя жилището си за нея и децата ѝ, когато беше в затруднено положение. По това време пътувах извън страната. Тогава дъщеря ми се намеси и се противопостави на това“, сподели тя.

Когато са на една от почивките си заедно, потърпевшата разбира, че ключът на дъщеря ѝ за дома им е изчезнал. Те започнали да търсят, обадила се и на хотела, в който отседнали, както и на Мария, но без успех. Минало известно време, когато разбира, че липсват част от бижутата ѝ.

Фризьорка е арестуваната по време на обир в Пловдив. Крала от приятели СНИМКИ

„Липсваха злато с диаманти – пръстен и колие. Бяха с материална, емоционална и сантиментална стойност. Беше много болезнено. Почти обвиних дъщеря си. Казах ѝ да внимава кой пуска в дома ни. Остана ми едно горчиво чувство, защото когато нещо ти липсва, е като една емоционална пробойна. Много ми е тъжно и болно“, каза още тя.

По думите ѝ паричната стойност, на която възлиза откраднатото, е между 4 и 5 хиляди евро.

Както и при другите потърпевши, в един момент Мария преустановява контакт.

Още приятели на фризьорката Мария я припознаха като крадла в дома им

„Обиди се, че не ѝ се обаждам. Отдръпнах се, тя се разсърди и повече не ме потърси,“ допълни жената.

По наша информация част от пострадалите вече са входирали жалби до компетентните органи. Както при този случай, така и при тях, голямо място заема обидата освен материалните вреди.

Фризьорката Мария се призна за виновна, получи условна присъда