Адвокат Даскалов успя да осигури условна присъда на фризьорката Мария Сулева - 10 месеца условно с 3 години изпитателен срок.

Заседенанието по-рано днес беше отложено, след като съдебен заседател не се яви. Малко след това то бе възобновено. Тогава се сключи и споразумението между съда и обвиняемата. Мария Сулева е несемейна с две деца, неосъждана със средно образование. Тя се призна за виновна и стана ясно, че е върнала откраднатото от двата апартамента.

Фризьорката, крала от домовете на приятели, отива на съд СНИМКИ

При условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство - секретен ключ, Мария е направила опит да отнеме чужди движими вещи – пари, златни накити, ключове, перука, личен почетен знак, дамски украшения за коса, портмоне, юбилейна монета и други вещи от владението на трима пострадали, всичко на обща стойност 4349 лева.

Сулева е работила като помощник във фризьорски салон в гр. Пловдив. Там се запознала с колежката си – козметичка, която живеела заедно със семейството си и брат си в апартамент в район „Южен“. Срещу тях се намирало жилището на нейната баба. Мария решила да извърши кражба на двете места и се сдобила с ключове от входните врати.

Фризьорка е арестуваната по време на обир в Пловдив. Крала от приятели СНИМКИ

На 6 август 2022 г., вечерта, Мария Сулева привела плана си в изпълнение. Първо влязла в апартамента на колежката си, която отсъствала от дома, и оттам отнела 1500 лева, множество златни накити, украшения за коса, перука и др. вещи. Всичко поставила в раницата си и се насочила към второто жилище. Отключила го и светнала лампата в една от стаите, откъдето взела 150 лева, личен почетен знак, златни накити и др. вещи. През това време към дома си се прибирал брата на колежката й, който видял осветената стая, а знаел, че баба му през това време отсъства, защото е на почивка. Бил подаден сигнал в полицията, като пристигналите на място екипи влезли в жилището. При обход в апартамента те установили Сулева, която се била скрила в гардероба заедно с раницата с отнетите пари, златни украшения и др. вещи. За да не я разпознаят, тя си била сложила перука, маска и ръкавици.

Припомняме, че много нейни приятели се свързаха с GlasNews.bg, след като разбраха за стореното от нея и я припознаха като крадец. Близки, с които Мария се познавала от дълги години сигнализираха, че през времето на познанството си с нея, са загубили мистериозно ценности и пари. Те така и не са се усъмнили в потенциален извършител и сигнали до полицията не са подавали.

Междувременно в раницата, която носела със себе си по време на обира в „Кючук Париж“, са открити и други връзки ключове. Все още не е ясно чии са те, но се предполага да са на следващата жертва на посегателствата на Сулева.

Още приятели на фризьорката Мария я припознаха като крадла в дома им