Двама души бяха простреляни след престрелка на бензиностанция на Околовръстното на София снощи. Единият е в тежко състояние, настанен в болница. Продължава издирването на заподозрени за престъплението, а полицията издирва и автомобил, с който се предполага, че стрелците са избягали.

Йомов все пак е задържан! Издирват брат му и баща му за стрелбата в София

Инцидентът е станал между известна верига за хранене и бензиностанция, а сигналът за него е получен в 22:25 ч.

Спречкване между две групи е прераснало в престрелка. Единият от ранените е на 36 г. Той е прострелян в двата крака и е в шоково животозастрашаващо състояние, с тежка кръвозагуба.

Стрелба в София! Има простреляни СНИМКИ

Вторият ранен мъж е на 26 г., ранен в бедрото. И двамата са хоспитализирани във ВМА.  Линейката е пристигнала на мястото на инцидента за 6 минути.

Снощи се появи информация, че единият автомобил е на футболиста на ЦСКА Георги Йомов. По-късно Йомов отрече да е бил задържан или разпитван във връзка с престрелката на "Околовръстното шосе" в София.

Йомов пред ЦСКА: Жив и здрав съм, нямам нищо общо с престрелката!Футболистът твърди, че е дал своя автомобил на брат си

"Във връзка с появилите се в определени медии твърдения, че футболистът на ЦСКА Георги Йомов е задържан от полицията, след като тази вечер е бил замесен в престрелка на "Околовръстното шосе" в София бихме искали да Ви информираме, че пред ръководството на клуба националът сподели следното: "Вкъщи съм, жив и здрав. Нямам нищо общо със случилото се. Дадох колата на брат си", информират от футболния клуб.

Разследването продължава и тепърва ще се уточнява кои са участвалите в конфликта и защо се е стигнало до него.

Футболист от ЦСКА е на мястото на престрелката, разпитват го СНИМКИ