След скандала с обиските в пловдивската дискотека "Бушидо" започва дисциплинарна проверка срещу шестима служители на ОДМВР-Пловдив, съобщиха от МВР.

От там уточняват, че проверката на Дирекция „Инспекторат“, възложена от министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев след изнесените в средствата за масова информация твърдения за извършени неправомерни действия при полицейска операция в нощен клуб на 6 май, е приключила.

В доклада на дирекцията са установени данни за нарушения на шестима служители от ОДМВР-Пловдив, четирима от които са – ръководни.

Пловдивската полиция продължава лова на вещици сред клиентите на "Bushido" ВИДЕО

В резултат на заключенията в доклада, в Министерството на вътрешните работи започва проверка за дисциплинарни нарушения по член 205 алинея 2 от Закона за МВР. В хода й ще се определят тежестта на извършените нарушения и съответните наказания.

Припомняме, че при акцията в нощното заведение в Пловдив публично бяха обискирани близо 400 души, като бяха събличани от служителите на реда в тоалетните, обискирани и принуждавани да клякат.

Прокуратурата се зае с "голите" обиски в Bushido

Адв. Екимджиев за обиските "на голо" в Bushido: Брутална милиционерщина

Настояваме за наказания на виновните за многочасовите обиски на „голо" в нощен клуб в Пловдив

Потърпевши от полицейския произвол в пловдивски клуб: Държаха ни като заложници, събличаха ни голи ВИДЕОНасила ме накараха да бъда поемно лице, съблякоха жена чисто гола пред очите ми, беше отвратително, разказа служителка от персонала на "Bushido"

Полицейски фейк! Защо пловдивската полиция манипулира данните от проверките в нощните клубове?Ръководството на ОД МВР тенденциозно настройва обществото срещу бранша, в който работят десетки хора

Главният секретар на МВР избяга от въпросите за "голата" акция в "Бушидо"

Търси се! Изкупителна жертва за скандалната акция в Бушидо

Алексей Петров: Поръчката за тази незаконна акция има пловдивски генезис