Подробности за убийството в с. Скутаре, обл. Пловдив, бяха изнесени на брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и ОД на МВР – Пловдив.

В брифинга участваха Галина Андреева – Минчева, зам.-окръжен прокурор на гр. Пловдив, ст.комисар Георги Чергов, директор на ОД на МВР–Пловдив и комисар Георги Ташев, началник на отдел „Криминална полиция“ в ОД на МВР – Пловдив.

Извършителят на тежкото престъпление е 17-годишен. Той е работил в същия селскостопански обект, в който е работил и към момента на инцидента 64-годишния пастир Живко.

Откриха труп на мъж край Пловдив, вероятно е убит

В деня на убийството младежът е поискал пари от Живко, който му дал сумата от 60 лева. След това извършителят продължил да иска пари, но пастирът казал, че не разполага с повече. Последвал е побой над мъжа, който е довел до смъртта му.

„Когато е намерено тялото, не са открити следи от насилие. При извършената съдебномедицинска експертиза, е установена силна вътрешна кръвозагуба, която е довела и до неговата смърт”, заяви зам.-окръжния прокурор на Пловдив Галина Андреева– Минчева.

Зам.-окръжният прокурор на Пловдив добави, че е внесено искане за мярка за неотклонение и е постановено задържане под стража.

На брифинга стана ясно, че младежът не е бил криминално проявен до този момент, като в момента му е повдигнато обвинение за грабеж, придружен със средна телесна повреда, довела до смъртта на 64-годишния мъж.

След редукцията на наказанието му пред факта, че е непълнолетен, го грози лишаване от свобода от 5 до 15 години.

„В разследването бяха вкарани много усилия. Участваха служители на Главна дирекция “Национална полиция”, както и на Института по психология”, заяви шефът на МВР в Пловдив старши комисар Георги Чергов.

Мъжът, чийто труп е открит край село Скутаре, е бил пастир

64-годишният Живко е бил нает на работа от местен фермер, известен в Скутаре с прякора Кольо Убрето. Той притежава големи стада овце и кози, за които се грижели двама овчари. Живко обичал чашката и рядко бил трезвен, твърдят хора от селото.