12-километрова е опашката на "Капитан Андреево" след ареста на 33-ма митничари вчера. От митницата заявиха, че през нощта проблеми не е имало, информира Нова ТВ. Пунктът работи нормално и ще продължи да работи така. 400 камиона са влезли в България през нощта от 20 часа в неделя до 6 часа тази сутрин. В обратна посока границата са преминали 300 камиона. Трафикът сега е нормален. Това обаче създава трудности при преминаването към граничния пункт, защото камионите са разположени във всички платна на магистрала "Марица".

33 митничари, основно хора дългогодишен опит, бяха задържани, въпреки всички мерки, обявявани през годините срещу корупцията. Таксата „спокойствие", която шофьорите плащали, за да избегнат щателна проверка, варирала от 5 евро за автомобили до над 300 лева за камионите. Според премиера Бойко Борисов изгулбените средства за хазната са над 2,6 млн. лв. през годините.

Акцията е проведена в началото на дневната смяна в неделя. Една част от задържаните могат да бъдат освободени. В тях са открити около 100 000 лв., като част от средствата са били намерени в домовете на задържаните.