Приятелите винаги са насреща, когато имате нужда от тях. Те ви подкрепят, окуражават и ви желаят само най-доброто в живота. Съществуват обаче и един друг ти приятели, които всъщност въобще не са такива. Те не винаги се разпознават особено лесно, но благодарение на списъка по-долу, изготвен от Life Hack, ще ги различите с лекота, пише obekti.bg.

Псевдо приятелите само се преструват на ваши приятели, за да могат да се възползват от връзката си с вас. Търсят ви, когато имат нужда, но никога не са насреща, когато трябва. Завиждат на постиженията ви, не уважават личното ви пространство и… на практика са дегизирани тъпанари.

Ето какво различава истинският приятел от токсичния:

1. Истинските приятели ви звънят, просто защото им липсвате. Токсичните ви търсят, само когато се нуждаят от помощта ви.

2. Истинските приятели знаят колко е важно човек да бъде сам от време на време. Токсичните се опитват да ангажират голяма част от времето ви.

3. Истинските приятели ви подканват с охота да отпразнувате успехите си. Токсичните завиждат за постиженията ви.

4. Истинските приятели се наслаждават на различните дискусии с вас. Токсичните настояват да надделеят.

5. Истинските приятели са съпричастни. Токсичните ви нараняват.

6. Истинските приятели знаят, че всеки има различни типове приятели и не ви осъждат за това. Токсичните не харесват останалите ви приятели.

7. Истинските приятели ви приемат такива, какви то сте. Токсичните се опитват да ви контролират и да ви променят.

8. Истинските приятели уважават както себе си, така и вас самите. Токсичните избухват често.