Според данните на Афис днес за Иван Тотев са гласували по-млади и образовани гласоподаватели, той печели и повече подкрепа сред населението, определящо се като турско.

Повечето безработни, пенсионери, както и хора с основно и по-ниско образование са предпочели Славчо Атанасов за кмет. Него са избрали да подкрепят и повечето роми, сочат данните на Афис.

В сравнение с предната неделя избирателната активност на пловдивчани днес беше по-ниска - 34%. Според Юрий Асланов до обед са гласували главно привърженици на двамата претенденти за кметския пост, а едва към 14 часа са се активизирали избирателите на кандидатите, които не достигнаха до втория тур.

Припомням, че подкрепата си за Иван Тотев за балотажа обявиха от Реформаторския блок, от Кауза "Пловдив" и ЗС "Александър Стамболийски". От "Съюз за Пловдив" заявиха, че не са разговаряли с нито един от претендентите, но увериха, че ще работят в бъдещия Общински съвет за формирането на дясноцентристко мнозинство.

Тези, които са гласували на миналия тур за г-жа Каназирева, предимно са прехвърлили подкрепата си за Иван Тотев. Гласовете, подадени на първия тур за Георги Гергов, са отишли за Славчо Атанасов, каза Юрий Асланов.