Учени установиха, че има продукт, който консумираме ежедневно, а увеличава вероятността от прежевременна смърт.
Изследването е проведено от експерти от болница "Бригам енд уиминс" в Бостън, САЩ.
В проучването са взели участие около 3000 души на възраст между 30 и 54 години с прехипертония. Установено било, че консумацията на голямо количество сол увеличава риска от преждевременна смърт.
Чрез проби от урина и други способи било установено колко сол са консумирали участниците в изследването.Здравословното състояние на участниците било следено 24 години. За този период умрели 272-ма души,
Учените отбелязват, че между 1200 и 9000 милиграма сол дневно най-малката консумация е най-безопасна./Zdrave.to
Прочетете още
- 16:15 Жител за улица, характерна за палеолита: Иска ни се да отговаря на еволюционния напредък
- 17:00 "Одринското езеро" - новата пловдивска атракция в Кючука
- 20:00 След 1460 дни: ремонтираха тавана на подлеза на Централна гара в София СНИМКИ
- 15:00 Издирването продължава: Счупен е кракът на детето, блъснато от шофьор в София