Извинявам се за всичко, което съм ви причинил! Аз самият не разбрах как стана катастрофата. До последния момент не виждах нищо. Опитах се да помогна. Направих всичко, което бе по силите ми. Бях готов да поема лечението й на мои разноски. Така се обърна бившият шеф на „Бургасинвест” Атанас Щерев към Георги и Атанаска - родителите на прегазената от него абитуриентка Антоанета, съобщава „Флагман”.На въпрос на съдия Катя Господинова защо до този момент той не е потърсил близките й, а е изпращал подставени лица да контактуват с тях, Атанас Щерев отговори: „Нямах смелост да ги погледна в очите. Все още ми е много тежко. Съжалявам!”

За него катастрофата на 5 януари 2014 г. бе началото на низ от жестоки падения. Той стана обвиняем по процеса, по-късно бе уволнен от общинската фирма „Бургасинвест”, а на последното заседание на Общинския съвет в Бургас се взе решение да се направи пълен одит на дружеството и ако има нанесена щета, Щерев да си понесе отговорността.

Присъдата по делото ще бъде прочетена в 15 часа в Бургаския окръжен съд. Припомняме, че прокуратурата поиска 6 години затвор за Щерев, а защитата пледира за условна присъда предвид чистото му съдебно минало.