Юношата на ЦСКА, а след това превърнал се почти в легенда на Левски Викторио Павлов се подигра с пловдивските Ботев и Локомотив. Само 6-ма души от двата отбора бяха поканени за лагер-сбора на Националния отбор на България до 16 години. "

Пет "канарчета" и един "смърф" реши да извика Павлов. От школата на жълто-черните са призовани Габриел Земярски, Димитър Балинов, Станислав Шопов, Иван Василев и Кристиан Добрев, а от черно-белия лагер е повикан единствено нападателят Ияд Хамуд.

За пореден път пловдивските тимове са ощетени от треньорите в Националните гарнитури. Въпреки, че "канарчетата" от набор 2001 спечелиха всички значими турнири в последните два сезона, имат по-малко национали от състава на Черно море и равен брой футболисти с тима на Левски, който пада от "жълто-черните" при всеки сблъсък между двата тима, отбелязват от anp.bg.

"Черно-белите" също няма как да са доволни от единствената повиквателна, тъй като набор 2001 е един от най-силните в школата на Локомотив и се представя силно във всички първенства и турнири, организирани от БФС.