Бойко Борисов, който миналата седмица обеща в Лондон да не бърза, номинира на пожар Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН.

 

Купи си фабрика на 9 септември.

 

Какво ли е накарало Пожарникаря да се самоопровергае? Каква ли е тази по-висша сила над неговото всевластие в България?

 

„Имаме срок до края на март. Основните кандидати чакат. Ще бъдат пуснати, като във всяко едно състезание, когато се поизтощят другите””, заяви той миналата седмица в британската столица.

 

Каза го на 4 февруари. Неговият съзаклятник Първанов от години се опитва да канонизира тази дата като отправна опорна точка в новата българска история, за да сме му благодарни ( както България на Русия и СССР за многобройните „освобождения”), че е върнал през 1997 г. мандата за управление на БСП ( вместо да ни наложи нова соцдиктатура, може би).

 

 

С решението си Борисов отговори (и) на въпроса дали той е водещ в тандема с Първанов или все още му е подчинен. Ултиматумът с императивното искане Бокова да бъде официално номинирана, чрез който Първанов изръмжа като главнокомандващ спрямо произведения от него от охранител в генерал Борисов, изглеждаше бутафорен. До вчера.

 

Борисов постъпи с номинацията както при опита му да пробута външния министър в първия си кабинет Румяна Желева за еврокомисар. И тогава беше въпрос на международно одобрение. И на руска връзка. Желева беше руско подставено лице в българското правителство. Беше протеже на руския олигарх от български произход Валентин Златев, на когото Борисов не можеше да откаже ( каквото и да било).

 

Написах това в „Течна дружба” ( 2011 г.) . Не само стоя зад написаните си думи. Твърдя, че Борисов отново се проявява по същия начин с новата „Румяна Желева”, каквато е Ирина Бокова, но не поради личната й неадекватност, а заради руската (и)м връзка като доминанта в решенията на обвързания Бойко.

 

Румяна Желева беше п(р)овалена на международното поприще. Борисов я бранеше до последно, преди да признае поражението (си). http://www.webcafe.bg/webcafe/obshtestvo/id_1598757854_Rumyana_Jeleva_se_provali

 

Същото ще се случи и с румената, направо алена Ирина Бокова. https://bivol.bg/bokova-impeachment-unesco.html

 

Борисов го знае. Но като дисциплиниран старшина не може да не козирува на Полковника в Кремъл, че е действал по устав.

Share on Facebook