Ботев Враца загуби с 1:0 от третодивизионния Кариана в контрола, играна в Ерден. Въпреки негативния резултат треньорът Бойко Величков остана доволен от показаното. Според него основната задача в този момент от подготовката е всички играчи да имат изиграни цели мачове, за да бъдат пълноценни във всеки един момент от началото на сезона.  Поради тази причина голяма част от играчи останаха на пейката днес или се появиха в последните 15 минути.  През първото полувреме мачът беше равностоен без положения пред двете врати и с леко териториално предимство на врачани. 
Втората част също започна равностойно, двата тима създадоха по две положения, като домакините се възползваха и поведоха в 60-ата минута. След гола играта се пренесе изцяло в полето на Кариана, Ботев създаде няколко изгодни ситуации, удари две греди, но така и не успя да реализира. 
Неприятни контузии получиха двама от бранителите - Иван Пенев и Любо Илиев. За Ботев Враца вече няма да играят Руслан Куанг, който ще премине в друг отбор и Анатоли Тодоров, който е взел решение да продължи кариерата си като треньор в София. Следващата контрола е на стадион "Христо Ботев" в събота от 18.00 часа срещу Локомотив София./БТА Коментирай