Броят на жертвите на силното земетресение в Тайван достигна 18 души, а ранените са около 500. Спасените от руините са 356, съобщи представител на пожарно-спасителните служби в общината Тайнан, пострадала от удара на стихията, предаде ТАСС.

По последни данни в неизвестност са 152 жители. Говорител на градските власти заяви, че се предполага, че под развалините на 17-етажна рухнала сграда има общо 132 души.

Кметът на Тайнан Лай Чънтъ заяви в телевизионно интервю от мястото на срутената сграда, че техниката е засякла признаци на живот от поне 29 души, които са заклещени под развалините, предаде Асошиейтед прес.

Зрелищното падане на 17-етажната сграда веднага повдигна въпроси за конструкцията й, като тайванският министър на вътрешните работи заяви, че ще има специално разследване.

Издирването на оцелели продължи цяла нощ, като 14-годишно момиче бе спасено, след като е било заклещено под отломките в продължение на 27 часа, съобщи местен вестник.

Кметът Лай посочи, че издирвателните действия са се забавили, защото спасителните екипи трябва внимателно да отместват развалините и камъните на ръка, за да не наранят възможните оцелели, допълва изданието.