С разпит на скрит свидетел номер 002, в Пазарджик продължава делото срещу Ахмед Муса Ахмед и 13-те му последователи, обвинени в разпространяване на идеите на "Ислямска държава" и призив към война.

Преди началото на съдебното заседание, представители на патриотични формации протестираха пред сградата на съда.

С развети български знамена и плакати "Спрете ислямизацията в България" членове и симпатизанти на патриотични формации призоваха българските политици да не си затварят очите пред истината. Евродепутатът Ангел Джамбазки:

Връзката на радикален ислям с Главното мюфтийство, турския Дианет и Ердоган е пряка и права. Във всяко едно от районните мюфтийства в България има по един служител на турския Дианет на заплата, с дипломатически статут. Има ли друга такава държава, която да смята себе си за правова, на чиято територия тези проповедници с дипломатически паспорти, на чужда заплата, проповядват друга религия - такава, която призовава за промяна на държавното устройство на правовия ред?

В отговор на протестите отвън обвиняемият Ахмед Муса Ахмед вдигна в съдебната зала показалеца си нагоре - знак, който използват и бойците на ИДИЛ. Обвиняемият Ангел Семов обясни, че това не е провокация:

Той свидетелства, че един единствен заслужава обожанието с искреността – само Създателят. Това и символа на вярващите. Създателят е един и не заслужава да се сдружава с друг в обожанието.

Очаква се да бъдат прочетени показанията на таен свидетел 002.