На плажовете "Иракли", "Корал" и "Карадере" няма да се осъществява развиването на стопанска дейност. Това каза по време на брифинг в Народното събрание Найден Зеленогорки, съпредседател на Парламентарната група на Реформаторския блок.Зеленогорски коментира, че с въвеждането на редакционните поправки между първо и второ четене в промените в Закона за устройство на черноморското крайбрежие се извършва обособяване на отделни морски плажове, чрез което да се осигури тяхното съхранение и състояние, запазване на биологичното разнообразие и екосистемите.

„Върху тези плажове няма да се допуска развиването на стопанска и търговска дейност, като по този начин ще се намали човешката намеса върху тяхното състояние. И ще се осигури запазването им като природен ресурс", заяви още народният представител и допълни, че на тези плажове ще се осъществява природосъобразен туризъм.

По думите му с новите поправки Министерство на туризма поема всичко в рамките на курортите и всичко свързано с това, как ще изглеждат курортите и организацията на търговията и по този начин, те ще могат да осъществят своята концепция в туризма”, допълни Найден Зеленогорски.