Двама млади мъже - на 22 и на 25 години, пребиха и ограбиха свой познат, да са отмъстят за стара случка. Варненската районна прокуратура ги обвини за грабеж. Ако бъдат признати за виновни, ги очаква присъда от 3 до 10 години. 22-годишният Атанас таял дълго време омраза към свой приятел, с когото се познавали от години, за това, че преди доста време го оставил да се прибира пеш от село Дъбравино до съседното село Пчелник.

След време той решил да му отмъсти. Единственото, за което се сетил, било познатият му да отнесе здрав пердах, за да го помни. Той предложил на няколко свои познати да участват в "наказанието". 25-годишният Радослав се съгласил. Така се стигнало до фаталния 1-и септември 2016-а година. Двамата причакали познатия си и го нападнали. Побоят не им бил достатъчен и те решили и да го ограбят. Взели със сила мобилния му телефон, претърсили дрехите му, заплашили, че ще го заколят и след като претършували и автомобила му, намерили и взели 265 лева, две дебитни карти, личните му документи и други вещи.

По данни на прокуратурата и двамата подсъдими са осъждани, като Радослав е действал в изпитателния срок на предходно осъждане. Районната прокуратура във Варна им е наложила забрана да напускат пределите на Република България.