Бившият шеф на столичното парно Валентин Димитров - Вальо Топлото почти не се вясва в затворническото общежитие в Казичене, където на книга трябва да излежи 3-годишна присъда за далаверите си в "Топлофикация". Това разкриват пандизчии, цитирани от столичен седмичник, вбесени от двойния стандарт, който затворническата администрация прилага към лишените от свобода.Според твърденията им Вальо Топлото прекарва едва по няколко часа дневно в затворническото общежитие, а всеки петък следобед получава градска отпуска и се прибира у дома за уикенда. Странните отпуски на Топлото се разрешават в пълна тайна, защото иначе би станал грандиозен медиен скандал.

Наглият чиновник, обрал "Топлофикация", напускал пандиза с ниско нахлупена шапка. Той бил прибиран от жена си, която идвала всеки път с различна кола, за да го достави до дома им.

Освен ежеседмичната отпуска, която Димитров ползва абсолютно неправомерно, скандалният бивш шеф на парното получава и различни облаги, осигурени му от надзирателите. "Той е единственият, чиято килия не се проверява. Редовно му вкарват алкохол, цигари, и различни деликатеси, макар да има право на един колет на 2 седмици. На всичкото отгоре Вальо Топлото неизменно е избиран от надзирателите за изпълнение на различни задачи, които му осигуряват приспадане на присъдата и възможност да си почива у дома", разказва лише от свобода в Казичене.

Така например Вальо Топлото бил сред селектираните да ринат сняг в двора на Академията на МВР. В продължение на три дни Димитров, заедно с още няколко затворници, трябвало да чисти снега от обекта на полицията. Топлото обаче дори не е хващал лопатата. "Вместо да работи, той се изнизва пред благосклонния поглед на надзирателите. Идват и го взимат с джип. Къде ходи цял ден - един Бог знае. Връщат го привечер, имало е случаи даже дан е се прибере, а да си дойде на другата сутрин", разказва затворник от Казичене.