Двама 19-годишни пловдивчани са задържани при опит да осуетят полицейска проверка. Към 20.00 часа във вторник в жк “Тракия” служители от Пето РУ предприели проверка на паркиран край жилищна кооперация лек автомобил, с двама младежи в него. При вида на униформените единият изхвърлил пакет със съмнително съдържание, а шофьорът потеглил с колата, минавайки през крака на единия от полицаите.

 След предприети светкавични заградителни действия автомобилът бил спрян, а двамата – задържани и отведени в районното управление. Справка в полицейския регистър сочи, че шофьорът - В.Н. /19 г./ и връстникът му Б.В. са известни на органите на реда. След изземане на изхвърления пакет е извършена експертиза на веществото в него, показала реакция на марихуана с общо тегло 0,540 грама. На пострадалия служител е оказана медицинска помощ, няма опасност за живота му.


Случаят е докладван в Районна прокуратура – Пловдив. С полицейска заповед Б.В. е задържан за едно денонощие за престъпление по чл. 354А, ал. 3 от НК. С постановление на прокуратурата, мярката за задържане на В.Н. е удължена до 72 часа. Работата по образуваното дознание продължава.