Кандидат акционери давали парите за издръжката на Ботев Пловдив от 4 месеца насам. Това признаха от ръководството на Сдружение ПФК Ботев пред членовете на организацията на Общото събрание, което в момента се провежда, предаде репортер на PlovdivDerby.com. От ръководството на Сдружението са обявили, че същите хора искат 60% от акциите на клуба. По този начин Сдружението би останало с 1%. На събранието обаче категорично отказват да назоват имената на новите собственици, тъй като "дали дума пред тях да не ги разкриват". Членове на Сдружението обаче настояват да знаят, на кого ще се прехвърлят акциите.

За собственика на школата ДИТ Румен Чандъров и интереса му към Ботев PlovdivDerby.com ви съобщи много отдавна, като единствени ви разкрихме, че той стои зад назначението на новия треньор Николай Костов. Самият Чандъров също потвърди, че има интерес към клуба в редица интервюта. Според наша информация другият кандидат собственик е Георги Самуилов, който управлява петролния гигант Инса Ойл. От няколко месеца адвокатът на Инса Ойл и г-н Самуилов Димитър Радев е член на борда на директорите на канарчетата, където следи, как се изразходват средствата давани от бизнесмена.

В края на събранието членовете на Сдружение ПФК Ботев делегираха права на председателя Апостол Апостолов да прехвърли до 60% от акциите на Ботев Пловдив на кандидат-собствениците на клуба