В сферата на тероризма ще се появяват все повече "перхидролени терористи", които са зависими от обещаното насилие и ще правят бомби с материали, които могат да се намерят в аптеки или магазини за козметика.

Това коментира експертът по национална сигурност проф. Христо Смоленов в студиото на "България сутрин".

Журналистът и член на СЕМ Бетина Жотева пък подчерта, че последната атака в Ню Йорк със сигурност е в резултат на решението на американския президент да признае Ерусалим за столица на Израел.

"Смятам, че тези атентати, които имат дълбоко личен мотив, ще се увеличат", поясни Жотева пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че Тръмп е успял с този ход да обедини арабските страни.

Проф. Христо Смоленов подчерта, че европейските страни не са признали Ерусалим за столица на Израел, но тук също имаше много атаки.

"Това в Европа и САЩ не е въпрос на лична, субективна, гневна реакция", поясни проф. Смоленов. По думите вече сме започнали да привикваме към терористичните атака по подобие на привикването ни към наркотрафика.

Гостите в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR коментираха и изтеглянето на руските войски от Сирия, което президентът Владимир Путин обяви вчера.

"Няма да се изтеглят до край", смята Бетина Жотева.

Проф. Смоленов пък смята, че в Сирия е налице победа на Русия, Турция и Иран над Ислямска държава. По думите му сега ще започне изтеглянето на терористите оттам, от което е застрашена България и Европейския съюз.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR