Нямам нищо против кмета Фандъкова.

Имам само две притеснения – че, ако вкара всички свои общински съветници София ще се управлява като Ленински райсъвет от едно време.

С една дума – трябва й опозиция.

Момчетата от ВМРО и шестимата съветници на Кадиев могат да свършат страхотна работа като общинска опозиция.

За реформаторите не съм сигурен, защото тяхната шапка е зависима от Бойко.

Второто ми притеснение е – какво щеше да стане, ако Фандъкова и екип управляваха Букурещ?

И тук има сериозни предпоставки нейният екип да управлява от затвора. Задайте си въпроса какво щеше да стане с Петър Диков като главен архитект на Букурещ? Щеше ли да се чува това, което се чува сега за него?

Че той отговаря за всичко, че коли и беси за всяко разрешение и, че далаверите по метрото също са свързани с него.

Какво щеше да стане в Румъния с Любо Христов, който отговаря за пътно строителство и ремонти?!

Поне един румънски журналист и адвокат щяха да се заядат с него за цените за ремонтите. А за качеството? А за тяхната повтаряемост?

Ако госпожа Бояджийска работеше в Букурещ, (тя отговаря за Зелени системи София сега) – щеше ли да има така скъп и бавен завод за боклук в София? Защото всички се хвалят с постижения, но никой не пита за цената на постиженията.

Ако се похвалите с 3 километра магистрала, обаче премълчавате цената й – това в Букурещ можеше ли да мине?

А госпожа Савина – дали, ако управляваше европроектите на Букурещ щеше да е спокойна за свободата си? Питам, защото един от хората, които вдигат цената на водата в София го арестуваха в Букурещ, ето тук го пише:

(http://front.bg/bulgaria/politics/izvynredno-arestuvan-li-e-shefyt-na-sofijska-voda-v-rumynija)

Питам, защото в София се говори, че каквото и да се прави за града, то минава в една схема, в която от всеки четири лева - един се взима от партиите, вторият се взима от посредника, третият се краде по време на работата и четвъртият е за изпълнителя на проекта. Това е схема за цялата държава, където безкритичните избиратели се радват на три километра околовръстно, все едно са проститутки, на които не им се налага да пътуват много.

Затова кметът Фандъкова се нуждае от опозиция. Това исках да кажа, ако ме разбирате правилно.

Резултатите в София са видими, няма спор, но понякога е трудно да ремонтираш една обществена бивша соц-тоалетна с няколко блестящи камъни Сваровски и да повтаряш колко много е вложено.

София все още не е европейски град. И явно няма да бъде – съдете по това, че Фандъкова и примерно кметът на Студентски град Дилчев, все още искат да управляват, след като с години задръстиха и разкопаха, и застроиха Студентски град. Там обаче трябва да има убийство, за да се говори по темата. Иначе няма чуваемост.

Затова – опозиция му трябва на всеки. И да гласувате с ДА на референдума, ей.