Google ни напомня за рождението на Пенчо Славейков. Днес се навършват 150 години от рождението на големия български поет Пенчо Славейков. Днешната дата е упомената и на началната страница на Google за България. Пенчо Славейков е роден на 27 април 1866 г. и е един от участниците в литературния кръг „Мисъл“, наред с Кръстьо Кръстев, Петко Тодоров и Пейо Яворов. Той е най-малкият син на поета и политик Петко Славейков. Брат е на политиците Иван Славейков и Христо Славейков. 

Промяната на логото на търсачката за днес касае разбира се само google.bg, но с клик на него се получава информация за бележития българин. Има възможност и за лесно споделяне, от което сигурни сме много хора ще се възползват днес.

А иначе за всички, пропуснали часове в училище, ето какво показва информацията на Google за Пенчо Петков Славейков. Той е български поет, един от участниците в литературния кръг „Мисъл“, наред с Кръстьо Кръстев, Петко Тодоров и Пейо Яворов. Той е най-малкият син на поета и политик Петко Славейков.

И дори да знаете добре кой е той, както и неговите произведения, може би не е лоша идея да прочетете някоя негова творба в чест на годишнината – можете да видите почти всичко в резултатите от търсенето на Google, напомня kaldata.com.