55- годишна жена от Лом е починала след усложнения от остра вирусна инфекция, пише 24 часа. По данни на управителя на МБАЛ "Свети Николай Чудотворец" д-р Георги Савков жената била приета в отделението по вътрешни болести с кашлица и висока температура.

Вследствие на усложнение след вирус тя е развила бронхопневмония.Пациентката е лекувана по всики правила. Заради тежкото състояние била прехвърлена в реанимация, където била поставена на командно дишане. Повикан е на помощ и националния консултант проф. Темелков. Въпреки усилията на екипа и консултациите с водещи софийски специалисти, жената издъхнала. Близките й са отказали проби да бъдат изпратени в лабораторията по вирусология и да бъде установен щама, както и аутопсия.

Отделението по "Вътрешни болести" в ломската болница е препълнено, каза управителят на здравното заведение д-р Георги Савков. Там са настанени над 70 болни, леглата са 65 и се е наложило да се сложат допълнително легла. Въпреки това грипна епидемия не е обявена.

"Пациентите са предимно с вирусни заболявания, които протичат изключително тежко. Настъпват много усложнения особено при пациенти, имащи хронични заболявания", поясни д-р Савков.

По-спокойна засега е ситуацията в детско отделение на болницата. Там настанените пациенти са 18, колкото са леглата.