Най-добрият български тенисист Григор Димитров отново попадна в негативна класация. За втори път Гришо е нареден сред петте разочарования в мъжкия тенис през годината. Първо германската версия на „Евроспорт“ постави хасковлията в подобна класация, а сега това стори и един от специализираните сайтове за тенис на испански

"Развитието на Димитров в последните няколко години караше специалистите да очакват, че през 2015 г. той най-накрая ще избухне и ще заеме мястото си сред четиримата или петимата най-добри в света и ще има запазено място в топ 10 на ранглистата. През 2014 г. съвсем малко не му достигна, за да се класира за финалния "Мастърс" и завърши сезона като 11-и в света. Сега обаче едва се държи в топ 30. Нито един финал за 11 месеца и абсолютно разклатена психика, а допълнително трябваше да мисли и за неща извън спорта", пише в коментара за Димитров.

Сред най-разочаровалите през отиващата си година са също Марин Чилич, Ернест Гулбис, Милош Раонич и Фернандо Вердаско. По-нататък в списъка са още Кей Нишикори, Гаел Монфис, Леонардо Майер, Александър Долгополов и Рафаел Надал. Испанската звезда присъства в тази компания, защото не можа да спечели нито една титла в турнир от Големия шлем или от веригата Мастърс 1000.