Хасковлията д-р Евтим Евтимов се включи в подготовката на пловдивската звезда на тениса Димитър Кузманов за участието му на АТП турнира в София в началото на февруари. Надпреварата е с награден фонд 450 000 евро, а Мико ще получи "уайлд кард" за основната схема на надпреварата.
"Ще консултирам Мико за предстоящият важен турнир. Повече от месец му помагам в тренировките", каза д-р Евтимов, който е баща и треньор на тенисистката Диа Евтимова.  Под негово ръководство дъщеря му стигна до №147 в световната ранглиста.
"Митко има качествата на тенисист от 50, но трябва да се изработи една цялостна програма за подготовката му, която да вкключва най-различни компоненти, за да се разкрие целият му потенциал и той да се нареди сред най-добрите в света", смята хасковският спец.
Димитър Кузманов е втора ракета на България, намира се под №291 в световната ранглиста. Най-доброто класиране на 22-годишния пловдивчанин е 285 място, а той достига до него през миналото лято. В последното си участие на турнир в края на ноември Мико стигна до финал на фючърс в Турция, където загуби от испанеца Пере Риба с 1:2 сета. Съперникът му бе с 60 позиции по-напред в световната ранглистта, а спечелените точки помогнаха на Кузманов да се върне в 300.