BMW реши да въведе ново наименование за хибридните модели. Марката ще използва значката iPerformance за автомобилите, разработени с отдела, правещ сериите BMW i. Първият подобен модел ще е хибридната версия на 7 Series, която ще бъде наречена BMW 740e iPerformance, съобщава cars.bg.До скоро марката използваше само буквата „e” след означението на модела. Последните подобни вариации ще са 2 Series Active Tourer 225xe, BMW 330e и X5 xDrive40e.

С новото наименование компанията ще подчертае съвместната работа между отделите си, произвеждащи стандартни автомобили с двигатели с вътрешно горене, и тези, правещи електромобили.

Освен до хибриди клиентите на BMW iPerformance ще получат достъп до цялата серия от продукти i 360. Тя включва множество услуги и специалното зарядно за бързо пълнене на батериите BMW i Wallbox.

За разлика от настоящите хибриди, новите BMW iPerformance ще се възползват от усъвършенстваните електромотори, батерии и електрически системи на сериите „i“.

Визуално новите модели ще се отличават със значката BMW i в профила си, сините елементи в радиаторната решетка, както и логото eDrive.

Първият автомобил с новото означение iPerformance ще се появи на пазара през юли 2016. Това ще е 740e iPerformance, който ще дебютира на автомобилното изложение в Женева през март.