КАЛОФЕР-СОФИЯ

Заводът на "Интендантско обслужване" ЕАД в Калофер приключва 2015 година с печалба. През това време предприятието е изпълнявало поръчки по договори, сключени и през текущата, и през предходната 2014 година. Външните договори, извън тези, възложени от Министерството на отбраната, са 15 на сто от общия обем на работата. Задълженията на цялото дружество, включително и предприятието в София, са в размер на 1.4 милиона лева, а не 3.3 милиона лева. Този анализ на резултатите на "Интендантско обслужване" ЕАД, изложен от счетоводителите на дружество, е бил приет от екип от икономисти на Министерството на отбраната по време на среща в София днес преди обед. В нея е участвала заместник-министърът Десислава Йосифова. Това съобщиха за "Марица" участващите в срещата счетоводители на дружеството. Те коригираха изложените от Министерството данни, изнесени в началото на седмицата, според които дружеството има задължения в размер на 3.3 милиона лева, което е неудовлетворително за собственика.
Министърът на отбраната Николай Ненчев и изпълнителният директор Ганчо Караджов, на когото бе връчена заповед за освобождаване, не са участвали в срещата.
Очаква се утре Николай Ненчев да даде окончателното си становище дали ще възстанови на работа Ганчо Караджов, или ще назначи нов шеф на "Интендантско обслужване".
Ние запазваме готовността си за протест, ако досегашният ни директор бъде освободен, заявиха работниците от предприятието в Калофер. В случай че тяхното искане Караджов да остане да ръководи дружеството не бъде удовлетворено, те ще продължат да протестират.