37-годишният лекар от Сардиния Джовани Анджолини беше избран единодушно за най-очарователния и най-сексапилния доктор в Италия от последователите на социалните мрежи. Ортопедът, роден в Каляри, но работещ в Сасари, се превърна неволно в звезда, след като публикува своя снимка в близък план, за да рекламира новия си ортопедичен кабинет. Стотици хиляди италианки останаха като хипнотизирани от зелените му очи и от снажната му фигура, очертаваща се под бялата престилка.

„Докторе, мисля, че от днес ще имам все повече болки в гърба”. Коментари от този род заливат профила на лекаря в инстаграм, където има над 260 000 последователи. „Надявам се, че няма да има такива, които нарочно ще контузят краката си, за да се преглеждат при мен. В такъв случай ще ги лекувам, но после ще ги пращам при психиатър”, каза докторът пред вестник от Сардиния. Лекарят е известен и като доктор Джи (от Джовани) заради участията си в тв предавания.

Той води и свое медицинско предаване по канал ТV2000, озаглавено „Добър вечер, докторе”. „Използването на телевизията и социалните мрежи ми дава възможност да популяризирам работата си”. Доктор Анджолини е завършил медицина и специализирал ортопедия с отличие и може да работи и в сферата на УЕФА.