„Левски” иска силна „А” група, в която да бъдат ЦСКА и Литекс. Това заяви единият от собствениците на „сините” Иво Тонев. От клуба вече поискаха оставката на цялото БФС, както и на комисиите. „Левски” също така ще инициира среща между клубовете за бъдещето на родния футбол.

„Ние като клуб искаме шампионът на България да се определя на терена, а не в някакви стаи. Никой да не се опитва да ни вкарва в директиви и подобни неща. Ние като клуб искаме силна „А” група, силни отбори, какъвто е и Литекс. Един клуб, който дава възможност на млади футболисти да играят и играят добре и са в основата на няколко национални отбора“, коментира Иво Тонев след днешния Управителен съвет.

„Нека и ЦСКА се върнат максимално бързо в „А” група. Нека всички се стремят в конкурентна среда да стават по-добри. Това ще подобри футбола в България, ще подобри „А” група. Не е ли срамно мач между водещи отбори да се играят пред 500 човека? От това не печели никой“, коментира още той.

„Ще настояваме да бъдат много строго спазвани правилата за лицензирането на клубовете. Стадионите, качеството на терените. Всеки трябва да се постарае, условията за гостуващите фенове. Не е тайна, че всички в провинцията ни чакат, за да спечелят малко средства. Нека направят условията, а не ни завират в разни клетки. Има правила и закони. Ние като клуб се стремим да ги спазваме. Няколко пъти се спасихме, взехме лиценз в последната минута. Благодарение на клуба и че служителите, които отгладуваха. Утре или в понеделник ние ще си изплатим всички дължими суми до стотинка, които са необходими за лиценза”, завърши Тонев.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016