Независимият депутат Георги Кадиев бе изгонен от залата днес от председателя на парламента Цецка Цачева. Кадиев излезе на трибуната да говори за кандидатурата на Екатерина Захариева за правосъден министър, но междувременно нападна земеделската министърка Десислава Танева с теми, които са извън днешните дебати. Въпреки предупрежденията депутатът продължи да напада Танева и беше изгонен от Цачева. Все пак Кадиев успя да изрази мнение и за Захариева. "Нито един от хората, които са работили с Екатерина Захариева, не подкрепя кандидатурата ѝ за правосъден министър, обяви той, като преди това уточни, че е направил допитване сред хора, които са работили с нея, тъй като не я познавал лично.

Тъй като времето за изказването му беше малко, той само заяви, че те я определят като неподготвена и толерираща посредствеността.

След настояването на депутата от БСП Таско Ерменков Кадиев да получи още време, за да довърши изказването си, защото това ще определи и неговото гласуване, Кадиев довърши.

Той прочете характеристики на бившите ѝ колеги за нея, които гласят, че тя е с недоказана и слаба юридическа биография, няма никакви лични заслуги, недиалогична и таталитарна е и не търпи чуждо мнение.

Кадиев призова Захариева изобщо да не "се качва на този влак", имайки предвид да поеме поста и веднага да се откаже от намеренията си да става министър.