Около 300 машини почистват републиканската пътна инфраструктура в районите със снеговалеж. Всички магистрали и републикански пътища са почистени, съобразно нивата за зимно поддържане, и са проходими при зимни условия.

Въведени са ограничения за движението на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета в област Пазарджик по път ІІ-84 Велинград – Юндола – Аврамово, път II-37 Батак – Доспат и по път ІІІ-843 Велинград – Сърница, а в област Смолян през проходите Печинско, Рожен, Превала и по път III-866 Девин – Михалково. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със скорост съобразена с метеорологичните условия, и да спазват въведените ограничения.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища. /Марица.бг