Крилото на Локо (Пд) Бирсент Карагарен може да премине в молдовския шампион Шериф Тираспол, съобщава вестник „Меридиан Мач" в днешния си брой, показва сутрешния преглед на печата на PlovdivDerby. 23-годишният футболист е бил наблюдаван от „шерифите" още през пролетта на миналия сезон, като сега се очаква те да пратят човек и на дербито с Ботев, което ще се играе в събота на бургаския стадион „Лазур".

В момента в състава на молдовците има един българин. Става дума за национала Божидар Митрев. Иначе там през последните години играха още Владислав Стоянов, настоящият вратар на Ботев Георги Георгиев, както и нападателят Исмаил Иса. Шериф отпадна от Европа, след като не успя да се справи с израелския шампион Апоел Беер Шева.

Иначе Бирсент Карагарен играе на „Лаута" от лятото на 2014 г. През първия си сезон крилото от Асеновград вкара 5 гола в 30 мача, а през миналия реализира 3 попадения в 26 срещи Той е играл още за Асеновец, Шумен, Етър и Верея. През този летен трансферен прозорец Локо (Пд) вече продаде един свой основен футболист – Иван Иванов, който премина в гръцкия гранд Панатинайкос.