В Карлово днес ще бъдат отбелязани 197 години от рождението на Евлоги Георгиев, съобщиха от общината.

Във връзка със 197 години от рождението на Евлогий Георгиев и 10 години от създаването на Ротари клуб Карлово днес в общината, кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, заедно с дистрикт гуверньорът на Ротари България Димитър Димитров и Христо Тахчиев - Президент на Ротари клуб Карлово, ще обявят началото на инициативата по възстановяване на вилата на Евлоги Георгиев .

От 17.00 часа на паметника на братя Евлогий и Христо Георгиеви, след кратка церемония, ще бъдат поднесени венци и цветя.

Бившият ректор на Софийския университет "Св. Климент Охридски" професор Иван Илчев дари на Карлово 400 тома литература от своята библиотека. Той донесе книгите лично и ги предаде на директора на общинската библиотека Мирослав Колев.

Преди време като ректор на Алма Матер проф. Иван Илчев подкрепи инициатива на Ротари Карлово за изграждане на паметник на най-големите български дарители братята Евлоги и Христо Георгиеви в родния им град. А на 3 октомври 2013-та година заедно с кмета на Карлово д-р Емил Кабаиванов той откри монумента.