Случайна среща с арестуваната милионерша Евгения Банева на косъм не е завършила с убийство на простосмъртен гражданин на София. Случката е от преди няколко години и се е разиграла в центъра на столицата.

Скандалът пламнал, след като овехтял "Опел Кадет" с младо семейство в него, одраскал леко баровския "Майбах" на арестуваната милионерка. Като типична мутреса бясната Банева вдигнала зрелищен скандал и нападнала с обиди и псувни изплашения шофьор.  

И докато Банева изляла гнева си само вербално, шофьорът и гардът й скочили на мъжа в другия автомобил да му раздадат правосъдие за невниманието му, довело да драскотината по лимузината на шефката им. Една от мутрите на Евгения хванал шофьора директно за гушата и започнал да го блъска в седалката, докато той се опитвал да обясни, че има "Гражданска отговорност" и застраховката ще покрие щетите.

Бясната милионерша креснала от задната седалка на "Майбаха": "Какво ще оправят бе, цървул?! Само фарът на тази кола струва колкото апартамента ти и жалкия ти живот!", разказват свидетели. За щастие човекът над волана на опела се измъкнал жив от захватката на китките на горилата, след като Банева наредила на мутрите си да се изтеглят от мястото на произшествието. Майбахът отпрашил, без да дочака КАТ. 

Припомняме, че на 26 октомври специализираната прокуратура започна извършване на следствени действия в София и страната във връзка с дейността на приватизирания завод "Полимери" АД - източен и доведен до фалит. На олигарсите Баневи са повдигнати обвинения за присвояване и данъчни престъпления в периода 2010-2011 г., като общият размер на присвоеното имущество е над 1.5 млн.