Пропуските за общинските служители ще бъдат драстично намалени, а чиновниците ще идват на работа с велосипеди. Това заяви днес кметът Иван Тотев, който счита, че трябва да се взимат радикални мерки срещу автомобилната инвазия в центъра на града. Улиците буквално се задъхват, въпреки че почти навсякъде около Главната паркирането е платено.

В момента са издадени около 300 пропуска на общинсикте служители от двете стради - от пл. Стефан Стамболов и от бившия Партиен дом. Те ще бъда намалени драстично, може и на 100% предупреди градоначалникът. Той се пошегува, че може би на тези чиновници, които ще се прехвърлят от автомобил на велосипед, ще им се вдигне заплатата - с 10-20 лева. Самият той ще си купи колело, но няма да идва с него на работа, тъй като ходи с костюм.

Велоалеите са почти напълно готови. Целият транспортен проект е на приключване, въпреки че има още работа. Приемателната комисия е насрочена за 27, 28 и 29 декември, за да подпише Акт 15, каза Тотев. Според условията на ЕС строителните работи трябва да бъдат завършени до края на декември.