Когато едно джудже се прави на великан, резултатът винаги е комичен. 

Едва ли Путин щеше да се окаже в ролята на джуджето само заради факта, че е много нисък на ръст. Не е редно на нормален човек да му се присмиват заради нещо, за което не е виновен. 

Пък и що за “вина” е това! Да си нисък на сантиметри не би трябвало да е определящо мерило за тежестта на един човек в живота. Можем да изброим за илюстрация безкрайно много гении ( и злодеи ) с огромна роля в човешката история, макар да са били дребосъци. От Наполеон до Макрон…

Всичко това важи, но при едно условие в случая – ако Путин не си просеше насмешката заради опитите си да постигне зрителна измама при фотографирането на публичните срещи, за които слугите му подбират подходящи на ръст “обикновени хора”, на чийто фон да изглежда ако не по- висок, то поне равен на околните. За доказаната му глупава мания, да се качва на високи токове, с нагънати върху тях като прикритие крачоли на панталоните, да не говорим…Защото това говори не просто за комплекс, а за подценяване на публиката, т.е. на целия свят, който го наблюдава с присмех.

НА СНИМКАТА: Кадърът от ръкуването между Путин и Тръмп в Париж, който ТАСС по-късно изличи от своя сайт. В резултат руски зевзеци публикувака смешни колажи в същия дух – как би трябвало да изглеждат двамата президенти по вкуса на Путин , както и снимка на Меркел с Путин, в която той определено е в ролята като лилипут(ин).

 

 

В рамките на своята империя Путин може да режисира всичко, но на световната сцена няма как да постигне същия ефект. На тази сцена той се е превърнал в посмешище. Официозите, като ТАСС, могат да свалят от сайта си неприятна за вожда снимка, но това я прави още по-видима за потребителите на информация в целия свят, включително и за руското малцинство от зевзеци, които храбро му се присмиват.

Така максимата, “никога не е късно да станеш за резил” в случая с Путин звучи като “ твърде късно е да спре собственото си орезиляване”. 

Гротеската е особено абсурдна заради гигантоманията, разпространена в най-голямата по територия страна в света, горда с размера си, а не с качеството на живота на своя народ.

 

 

Share on Facebook