Дългогодишната вражда между две комшийки от кюстендилското село Горна Гращица беше оценена на 1000 лв., но вкара в съдебната зала на Окръжен съд - Кюстендил жените от половината село. Петрана Димова и комшийката и Катя Бегова живеели в обтегнати отношения от години. Нещата се влошили, след като преди около година починал съпругът на Петрана. "Пепа обвини комшийката си Катя Бегова, че е отровила мъжа й с живак, но тогава нямаше последствия”, свидетелства една от жените, живеещи на улицата, Марияна Соколова.

Конфликтът между двете жени ескалирал на 21 септември малко преди обяд, докато Петрана се прибирала от селския магазин, натоварена с покупки, пише struma.bg. Минавайки покрай дома на съседката, тя я видяла и през оградата захванала да крещи по нея, като я наричала „мръсницо“, „к...“ и „уруспия“. Набедената жена се засрамила и се скрила в къщата си, но тъй като й било омръзнало да чува обидни коментари за себе си, завела дело в съда за обида, като поискала и 5000 лв. обезщетение.

Заради делото съдът в Кюстендил разпитал над 20 свидетели на двете жени. Всички те потвърдили враждата между комшийките, като част от тях свидетелствали и че са били в дворовете си по време на скандала и чули обидните думи.

В крайна сметка след почти година заседания Районен съд - Кюстендил постанови освен 1000 лв. глоба в полза на държавата Петрана Димова ще трябва да плати и 120 лв. разноски по делото, както и 600 лв. обезщетение на Катя Бегова за нанесените й неимуществени вреди.