Христо Крушарски е върнал цял отбор с деца от школата на Локомотив Пловдив, след като само 2 дни преди това на родители им е било обяснено, че са пренасочени към частна школа, показа двудневна работа на PlovdivGlas.bg по случая. Вчера родители сигнализираха, че на родителска среща с тях им е обяснено, че поради липса на терени отборът се разпуска. Това естествено шокирало както тях, така и младите играчи.

 

Става въпрос за Локо 2 от набор 2005. Директорът на черно-бялата школа Митко Джоров заяви вчера в разговор с нашия репортер, че официалното становище на клуба ще се даде от Ръководството до няколко дни. На родителската среща той е обявил, че в момента първият отбор тренира само три пъти седмично, за да може втория отбор да проведе две тренировки. За да може една гарнитура да се развива пълноценно са необходими поне 5 тренировки седмично (около 8 часа работа), а практически няма как да се изготви график за повече от 14 отбора по 5 тренировки, при положение, че се тренира след училище от 14.30 до 20.00 часа, са мотивите на Митко Джоров.

Условията за приемане и освобождаване на състезатели са регламентирани от Ръководството и вчера бяха публикувани в официалния сайт на клуба.

Родители също така сигнализираха пред PlovdivGlas.bg, че им е препоръчано децата да бъдат преместени в частната школа Суперстарс. Г-н Джоров се съгласи вчера да коментира и това: "Лично аз смятам, че всяко дете трябва да спортува, в отбор който ще му предостави адекватна на неговите моментни способности среда и тренировъчен процес. На базата на това ще получи нужните игрови минути, за това си позволих да отправя препоръка."

Директорът на черно-бялата ДЮШ отговори и на обвиненията, че вместо да качи деца от Локо 2 в Локо1 при този набор, в представителния тим се привличат деца от други школи. "За да има резултати в Локо ще играят най-добрите в момента състезатели. Единствено конкурентната среда е предпоставка за израстване на всеки един състезател", категоричен бе Джоров пред PlovdivGlas.bg.

 

Сноши обаче е настъпил нов обрат, научи PlovdivGlas.bg от един от родителите. Бащата на едно от децата от разпуснатия отбор се е свързало с Христо Крушарски. "До колкото разбрах един от родителите е звъннал на собственика на клуба, който от своя страна го е уверил веднага, че децата няма да бъдат освободени. Снощи г-н Джоров ни събра на нова родителска среща, на която ни съобщи, че децата остават в школата на Локо Пд и той лично ще отдели от личното си време, за да ги тренира в събота и неделя. Също така гарантира, че те ще участват в първенствата. Не знаем кой е взел първоначалното решение да се разпусне тима. Джоров ли е бил или треньорът Терзийски, но всички знаем, че още няколко набора имат втори отбори, а решиха да разпуснат само нашия", заяви родителят пред PlovdivGlas.bg , чиято самоличност по разбираеми причини ще запазим в тайна.

 

PlovdivGlas.bg разговаря днес по обед и с г-н Крушарски. "Да, снощи баща на едно от децата ми се обади и ме информира за случая. Аз съм твърдо против деца да бъдат освобождавани. Ние трябва да направим така, че децата да спортуват. Готов съм да назначим още един треньор, ако в това е проблема", заяви Крушарски. Ръководството на клуба днес ще се събере, за да разгледа казуса. Казал съм им моето мнение", добави собственикът на смърфовете.

Притеснени родители на деца от набор 2007 сигнализираха за същата чистка и във втория тим при този набор. Децата и от този набор са насочени към частната школа Суперстар, а на родителите е заявено, че там те ще бъдат следени под лупа от треньорите на Локо Пд и постепенно ще бъдат връщани в школата черно-белите.