Улично куче е захапало днес преди обяд Георги Шопов, който беше зам.-кмет в мандата на Славчо Атанасов, а сега преподава история във Френската гимназия.

"Вървях спокойно по една от уличките зад Семинарията, наоколо нямаше никакви животни, освен две бездомни дребни кучета. Изведнъж едното се спусна към мен и ме захапа за прасеца", описа неприятната случка Шопов. Той е категоричен, че нямало никаква причина животното да прояви агресия. Не съм го дразнил, нито съм замахнал, но очевидно нещо не му е харесало, коментира пред репортер на Марица.бг преподавателят.

Георги Шопов веднага е потърсил медицинска помощ. Раната не е дълбока, но тъй като има кръв, биха ми инжекция против тетанус, сподели пострадалият. Директорът на общинското предприятие "Зооветеринарен комплекс" Георги Божев обеща да изпрати ловци, за да закарат кучетата в приют на Пазарджишко шосе. Добре е, че не е пострадало дете, тъй като освен опасност от зараза това е стрес, каза бившият зам.-кмет.

Около 300 са бездомните кучета, които обикалят из Пловдив. Прибират ги в приюта, за да обезпаразитят и отново пускат на воля. /Марица.бг